Categorieën
kids

Voedingswaarde van baby

Babyhapjes 8 maanden

Wat is de voedingswaarde van babyhapjes?

Onze snacks bestaan uit een selectie gezonde voedingsmiddelen zoals fruit (inclusief banaan), biologische groenten, tarwekoekjes, biologische crackers, handgevulde crackers, kaascrackers, handgerolde crackers, nieuwe aardappelen, en biologische sojacrackers. Ze zijn heerlijk, natuurlijk!

Is mijn baby te jong voor snacks?

Baby’s tussen 4 en 5 maanden kunnen gewone snacks eten, zoals brood, worst, chocolade, varkenslever en appels. Boven deze leeftijd is het maagzuur echter te sterk; daarom is het niet aan te raden ze te voeden tot enkele dagen na de leeftijd van 3. Tot dan kunt u de voeding verzachten met vruchtenhydrocolloïd of met geitenmelk.

Wat zijn de oorzaken van allergieën en problemen met de spijsvertering?

1. In elk leven zijn sommige mensen progressief in hun vermogen om te verteren. Dit is te wijten aan de onjuiste ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel. Het zwakke punt is de spijsverteringsfunctie van een baby.

2. Over het algemeen kunnen we ervoor kiezen om het zwakke punt in het spijsverteringsstelsel te voeden met de normale voeding, maar als het moment komt waarop dat niet meer kan, is er de mogelijkheid om het zwakke punt af te toppen. Naarmate de baby ouder wordt, wordt het aftoppen met behulp van medicijnen opgevoerd.

3. Medicijnen zijn de manieren waarop de meeste ouders in de behoeften van hun baby kunnen voorzien, zonder het normale verloop van het spijsverteringsstelsel te belemmeren. De medicijnen versnellen het verteringsproces, zodat de baby de best mogelijke voedingsstoffen krijgt uit de verschillende voedingsmiddelen die hem worden toegediend.

4. De belangrijke functie van het spijsverteringsstelsel is het elimineren van de afvalstoffen uit het lichaam via de nieren, de longen en de huid. Geneesmiddelen en medicijnen kunnen dit niet doen, omdat zij de cellen van het wandstelsel niet kunnen bereiken om zichzelf uit te spoelen. De medicijnen moeten eerst door de nieren, de lever en de huid (zoals de huid van het gezicht, de handen en de voetzolen) voordat ze de nieren kunnen bereiken. Veel van de meest voorkomende ziekten bij volwassenen vandaag de dag, zoals hoofdpijn, zijn in feite het gevolg van het feit dat het dieet van een patiënt niet toereikend genoeg is in de hoeveelheid voedingsstoffen die nodig zijn voor de noodzakelijke werking van het spijsverteringsstelsel van het lichaam; daarom is een goed en juist dieet van essentieel belang voor het behoud van de gezondheid.

Aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen voor baby’s

(Aanbevolen Voedingsstoffen Niveaus zijn voor baby’s die borstvoeding krijgen).

Vitamine A 400-800 mg/dag.

Vitamine C 200-400 mg/dag.

Vitamine D 600-plus IU’s dagelijks.

Vitamine E 10-15 mg/dag.

porthoeveelheden

Baby’s moeten de eerste 6 maanden van hun leven gevoed worden met een mengsel van vaste voeding en moedermelk, daarna zijn ze klaar voor een volledig gepureerde voeding of voeding met flesvoeding. Er zijn veel van deze voedingsmiddelen om uit te kiezen:

Bij wijze van voorbeeld: gewone gekookte rijst of bruine pasta is veel beter dan noedels of witte rijst, en gestoomde groenten (zoals sperziebonen) zijn beter dan aardappelen of gepureerde groenten.

Tonijnfilet (oraal gethermariseerd) in olie 1-2 oz.

Makreel 2-3 oz.

Sardientjes in olie 1-2 oz.

Zoetwatervis, bv. zalm, kabeljauw, makreel, tonijn (in water verpakt), forel, zwaardvis, enz., 2-3 oz. ( vooraf in water controleren)

Mineraalwater, bijv. bronwater, gedestilleerd water, bronwater, omgekeerde osmose water. (Sommige gezinnen geven de voorkeur aan mineraalwater dat gekookt is, omdat de mineralen op die manier al in de tabellen verdubbeld zijn).

Ontbijtgranen, bijv. corn flakes, vezelrijke granen

Brood, zelfgebakken 100% tarwebrood (op matig tot matig vuur), tabbouleh, roggebrood, pitabrood, croissant; crackers; gebakken waren; aardappelen met de schil eraan.

Ontbijtsandwich, bijvoorbeeld tonijnsalade, zwarte bonen, plakjes ham, sla, tomaat, ui, en dressing zonder suiker/hoge fructose maïssiroop (yoghurt heeft de voorkeur)

Fruit

Instant soep

Brood gemaakt van rolletjes en belegd met worst of kaas

Kaas

Hardgekookt ei

Popcorn (vooral in zware boter of margarine)

Zoutgereduceerde gebakken aardappel

Twaalf granen muffin

Rauwe wortel sticks

Rode hete pepers

Zelfgemaakte 100% volkoren mueslireep

Nachos

Aardbeiencake, met ketchup met weinig suiker en appelmoer topping.

Fruit

Peren

vervaldatum 2 weken na aankoop.

 

lees meer

Beste babyvoeding

Babyvoeding potjes