Categorieën
algemeen

Het belang van een schoonmaakbedrijf

Schoonmaakbedrijf Utrecht

 

 

 

 

 

Een schoonmaakbedrijf levert een dienst. Een schoonmaakbedrijf levert geen product. Om als schoonmaakbedrijf te worden beschouwd, moet het bedrijf dus ofwel een dienst verlenen, ofwel de werkgever voor het product betalen. Wat een product betreft, zijn veel schoonmaakproducten en -methoden onderling verwisselbaar. Er is bijvoorbeeld een enorm assortiment producten voor het schoonmaken van alle aspecten van een gebouw, van muren tot vloeren. Als het om producten gaat, zijn er echter veel normen en scenario’s voor overmatig gebruik of misbruik.

aan de taak

Het is maar al te gemakkelijk om in een schoonmaakmentaliteit te vervallen en vervolgens het bedrijf waarvoor u werkt tot uw ding te laten worden. Dit zal meer gebeuren dan u denkt omdat de meeste schoonmaakbedrijven, vooral de grotere, psyche gemotiveerd zijn. Ze worden betaald om schoon te maken!

Nieuw Leven

Het is maar al te gemakkelijk om aangetrokken te worden tot de lucratieve kudos en de zekerheid van een schoonmaakbaan. Ook dit is van korte duur, want de langere termijn is meestal veel gevarieerder en relevanter. Naarmate het bedrijf groter wordt, groeit de verscheidenheid en de ontvangers; het aantal eisen en verantwoordelijkheden. Aangezien een schoonmaaktaak bijvoorbeeld een groot gebied kan omvatten dat moet worden schoongemaakt – zoals onlangs het geval was bij een schoonmaakbedrijf in Lokwais, India – moet men aanvankelijk een “manusje-van-alles” zijn en de vaardigheid leren om veel dingen te doen.

Manusje-van-alles

Een schoonmaker kan aanvankelijk werken in een breed scala van Schoonmaak omgevingen. Dit kunnen woningen zijn zoals ziekenhuisafdelingen, Clown- en workshoplocaties, privé-woningen zoals die van de psychiater, medische kantoren, terreinen van universiteiten, kazernes hebben gebouwen, naarmate de instellingen groter worden, de gebieden en organisaties grauw en saai worden. Uiteindelijk kan men ervoor kiezen zich als zelfstandige te vestigen en zelf werk aan te nemen.

De taak van een schoonmaker is het opruimen van de ruwe en vuile delen van een kamer of werkplek, om plaats te maken voor de toekomst. Het is soms van essentieel belang om iemands huis of kantoor “op te ruimen”, vooral in het begin van iemands carrière. Te veel van dat alles kan in de toekomst gezondheidsproblemen betekenen en de uitgesproken mogelijkheid van een kantoor dat daardoor een infectie oploopt.

toekomstige carrières

Veel ex-banen (zelfs de meest wanhopige ex-banenzoekers) kunnen worden omgezet in kansen voor de schoonmaker om zijn of haar eigen bedrijf te starten.

Wervingsbureaus gaan steevast op zoek naar kandidaten die recent werkloos zijn geweest – wanneer banen schaars zijn. Sommige van deze ex-werkzoekenden hebben vaak ander talent of zijn om de een of andere reden werkloos geworden. Hun successen en prestaties trekken vaak potentiële werkgevers aan.

Zelfs wanneer het slecht gaat met de economie en de kans op een baan klein is, hebben uitzendbureaus meestal wel wat banen op de markt, vooral voor particuliere schoonmaakbedrijven en hun schoonmaakploegen. Deze tijdelijke banen zijn opgenomen in de database van het uitzendbureau en u kunt contact met hen opnemen over het aannemen van een tijdelijke baan. Soms is het maar voor een dag of een paar uur per week.

Wervingsbureaus lokken jonge uitzendkrachten enagnetische loopbaanwisselaars uit. Het personeel van de uitzendbureaus waardeert het feit dat de meeste jonge werklozen over andere talenten beschikken, zoals teamwerk, het vermogen om snel on the job te leren, het oplossen van problemen, het presenteren van vaardigheden, enz. Voor minder geschoolde werknemers is het vaak in hun voordeel om te leren door te doen. Dit is vaak hetribbelen of komen opdagen op de genoemde plaatsen op de vastgestelde tijdstippen van de dag wanneer het personeel naar buiten komt en naar huis gaat.

Veel uitzendbureaus leveren alleen de werknemers en niet de werkgevers, maar dit is niet algemeen bekend. Sommige uitzendkrachten zijn zelf voormalige uitzendkrachten, die vervolgens als werknemer op de loonlijst van het bedrijf zijn gekomen. Hun loon is niet zo hoog als wanneer zij werkelijk bij de werkgever in dienst zouden zijn, maar het is ook zeker niet verschrikkelijk.

Mijn eigen ervaring als uitzendkracht gaf mij de mogelijkheid om eender welke baan aan te nemen, op eender welk tijdstip, voor eender welk bedrijf, op eender welke voorwaarden. Ik werkte niet voor iemand anders voor een bepaalde tijd, maar kon mijn diensten voor een bepaalde periode aan het bedrijf leveren en een vergoeding krijgen bovenop mijn verdiensten als uitzendkracht. Ik was ook mijn eigen baas en ik kon een voltijdse baan vinden als ik dat wilde, maar ik werkte minstens 20 uur per week, vaak veel meer. Na een paar weken als uitzendkracht te hebben gewerkt, merkte ik dat het heel anders was dan ik had verwacht, en vond ik dat het veel relaxter was, en veel saaier in die fase van mijn leven. Na nog een paar weken, vond ik het niet meer erg om uitzendkracht te zijn. Het had zijn eigen charme, ik vond het leuk, en het betaalde redelijk goed. Het was mijn eigen bedrijf.

lees meer: