Categorieën
dieren

Dog Grooming

Hondentrimmer IJsselstein

 

 

 

 

 

De meeste hondeneigenaars zijn wel eens in de situatie geweest dat ze hun hond bellen en te horen krijgen dat ze naar de winkel moeten komen. Eenmaal in de wachtruimte krijgen ze te horen dat ze een geschikte trimsalon moeten kiezen en krijgen ze een rondleiding door de trimsalon en de honden. Op dit punt wordt hen gevraagd een prijs voor hun hond te kiezen en vervolgens wordt hen gevraagd ringen uit te wisselen.

Deze ruil wordt bewerkstelligd met de prijs van het trimmen van de honden. De eigenaars hebben geen invloed op de prijs. De enige beslissing die zij hebben is van welke ring zij het haar plukken. Als zodanig is het waarschijnlijk dat de eigenaars een trimsalon kiezen die aeltiologie met hen heeft. Het is een goed idee voor de eigenaars om aanbevelingen van vrienden en kennissen te vragen alvorens een trimsalon te kiezen.

Er zijn een aantal tangen beschikbaar om het haar van de eigenaar te knippen. Bij het gebruik van het meest bekwame gereedschap dat beschikbaar is, is het essentieel dat eigenaars geen haast hebben met knippen. Door de hond de tijd te geven om zich aan de behandeling aan te passen, voorkomen eigenaars overhaaste resultaten. Het is waarschijnlijk dat het haar niet alleen terug zal groeien, maar ook opnieuw zal aangroeien. Eigenaars die klaar zijn om hun hond te voeren en te baden, moeten ervoor zorgen dat ze een instrument voor het verwijderen van haren gebruiken om de tijd die nodig is voor het teruggroeien van het haar tot een minimum te beperken.

Het trimmen van honden vereist dat de eigenaars uiterst geconcentreerd te werk gaan met een scherpe schaar. Er is een groot deel van de flank en rug grooming die eigenaren moeten uitvoeren. Voor een goede vachtverzorging moeten de eigenaars professioneel te werk gaan en ermee instemmen de honden terug te brengen naar de salon als de eigenaars besluiten de afspraak af te zeggen.

Het gebruik van professionele vachtverzorging is een belangrijk onderdeel van de hondentraining. Het zorgvuldig lezen van een handleiding voor hondenverzorging voorafgaand aan het trimmen van haar is aan te raden voor eigenaren. Het is raadzaam dat honden gedragstraining ondergaan om te wennen aan het trimproces. De eigenaars kunnen ongeduldig worden tijdens het trimmen en de resultaten kunnen worden belemmerd. Men moet niet het risico nemen om te diep te knippen. Als een eigenaar te vroeg te veel haar knipt, is de kans groot dat de hond Front Line Fido wordt. Een hond trainen tot trimelight is waarschijnlijk onmogelijk.

Dieren voelen zich meestal niet graag ongemakkelijk bij het trimmen van het haar. Het gebruik van een paar huishonden als oefening kan eigenaars begeleiden in het proces. Een hond afleren van een zware vacht kan een gemakkelijkere aanpak zijn. Eigenaars moeten vermijden het dier te duwen. In plaats daarvan, beginnen bij de benen en werk een in. Huisdiereigenaren moeten voorkomen dat grijpen naar de dieren. Houd de hond zachtjes vast zonder in de poten te knijpen. Te hard of gewelddadig duwen kan de hond verwonden.

Professionele hondentrimmers mogen honden met gecoupeerde oren of staarten niet scheren. Dit kan de hond blijvend letsel toebrengen. Een hond ontdoen van een zware vacht kost tijd. Met behulp van een hondentrimschaar, borstel de hond van kop tot staart. Zodra de hond gewend is aan de activiteit, borstel in de tegenovergestelde richting en begin te werken vanaf de poten. De meeste honden voelen zich natuurlijk bij deze activiteit.

Er zijn hulpmiddelen die verwondingen tijdens de verzorging kunnen voorkomen. Met een tondeuse verwijderen dierenartsen haar uit de gehoorgang en op andere plaatsen. Met behulp van een schaar verwijderen eigenaren verdwaalde haren en knippen ze pony’s van het dier af. Na het verwijderen van overtollig haar, stylen dierenartsen het haar in de oren van het dier, knippen teennagels en knippen teennagels. Als schoenen en sokken zijn gedragen, worden laarzen aangetrokken. Als de nagels zijn geknipt, worden ook de teennagels geknipt. Als een verwonding is behandeld, wordt de verwonding meestal vergeten.

Als de hond blessures oploopt door sport of andere lichamelijke activiteiten, wordt een muilkorf omgedaan om de bewegingsvrijheid te beperken. Als een hond bang of nerveus is, is het belangrijk te voorkomen dat hij stress krijgt. Doggy Day care diensten houden honden rustig en leren eigenaren om te gaan met ziekte bij hun huisdieren.

Honden rustig houden tijdens de trimbeurt kan de kans op een succesvolle trimbeurt vergroten. Als de hond ontspannen is, staat hij open om te leren.

lees meer:

Hondentrimmer IJsselstein  |

Hondentrimsalon IJsselstein