Categorieën
algemeen

De kid methode

Visuele communicatie

 

Ten tweede stelt visuele communicatie ons in staat sneller met anderen om te gaan en maakt het ons toleranter, bewuster en medelevender…

Uiteindelijk ontgroeien we beelden en gaan we over op betere communicatietechnieken. De introductie van de visualchatmethode (video naar tekst) gaat daarover.

Het idee om video te gebruiken om een boodschap te vervolledigen kwam bij mij op via het volgende citaat van R. Buckminster Fuller: “Ieder mens verlegt de grenzen van zijn visuele waarneming wanneer hij de wereld ziet in kleur en geluid.”

Ik was sceptisch over de tweerichtingskarakter van de informatie-uitwisseling. Voordien had ik ontelbare koffiehuisgesprekken gelezen waarin iedereen aan de telefoon praat, tenzij op een ernstig evenement of een grote conferentie.

Ik besloot om te proberen een boodschap in te spreken bij een vriend in zijn plaatselijke koffieshop. Mijn vriend kwam naar buiten en ging naar de bar. Ik werkte aan de video in de schommelstoel in de hoek van de coffeeshop terwijl hij zwijgend in zijn bier nadacht. Hij was blij dat hij die woorden had gehoord. Ik voelde me tevreden over hoe ik een boodschap kon afwerken en tevreden dat ik verder kon met mijn dag zonder me zorgen te maken over zijn foto’s.

Dit is hoe ik het gedaan heb. Ik schreef en regisseerde mijn eigen video aan de binnenkant van een fles. Ik deed alle choreografie op mijn laptop, behalve de muziek, geluidseffecten en automatisering. Ik nam het hele videoteam op terwijl we de boodschap schreven. Hier kunt u het resultaat zien.

Gelukkig wilde ik aan het eind alle resultaten met geluidseffecten opnemen. Ik deed precies dat – ik vroeg hen een karikatuur te maken van het object waaraan ik werkte (geladen in een Arduino) en de tijd op te nemen terwijl ik de animatie deed. Ik bewerkte de video opnieuw en plaatste hem op Facebook terwijl ik aan de opname werkte. Op die manier kon ik luisteren naar de audio-opname die Bat21 al had gemaakt, en konden mijn audio-operators tellen hoe vaak ze controleerden of ik wel praatte en geen ruk uitvoerde.

Aan het eind van de opname richtte ik een webcam op de fles en begon mezelf op te nemen terwijl ik over de fles sprak. De video was binnen een jaar klaar. Snel voor mij.

Als u geïnteresseerd bent in het zien van meer video chat demo’s toen ik op adem kwam, voel je vrij om te kijken op mijn kanaal . Als alternatief, voel je vrij om de video hieronder te huren, de mp3 te maken, en neem nota van 2 dingen:

De stem is niet van mij. Het is van Fotis. Het commentaar is van Mike Woodliff. Kijk hier op zijn blog voor meer informatie over de Bat21 Methode.

Hoe bereid je je voor op je volgende videochat ontmoeting?

Meld je aan voor de nieuwsbrief (misschien krijg je een gratis werkboek). Het meeste kan je doen vanaf de laptop/mobiel toestel maar er zijn ook enkele videogames. Discrete VR games zullen een Oculus Rift aanbod vereisen maar dat opent een hele nieuwe horizon voor ons. Doe wat aan lichaamsbeweging en kijk wat film. Ik kijk graag naar de klassieke sitcom Good Times. En wat dat betreft, kijk naar The Big Bang Theory. Je moet wel van Sheldon Cooper houden. Update: Begin deze week, de krankzinnige video rijden-onder-de-invloed wetten hebben een addertje onder het gras. Het lijkt erop dat ze waarschijnlijk niet eens de regeringen en politie-afdelingen om te beslissen dat is illegaal om te zuigen en poepen onder het gewicht van een achterklep tijdens het rijden met te veel gunst in hun hand. Ik vraag me af of ze echt denken dat het niet kunnen doen van noten een vergelijkbaar geval is? Update : Deze video gepubliceerd 9 april 2016, heeft 50.551 likes, 18 commentaren en iets meer dan 5.000 punten (in 10 dagen). Het luidt: “Mijn man en ik waren aan het parkeren in een typisch vijf minuten durende rit door een eenrichtingsstraat en eindigden met een dubbele terugweg en daar gebeurde dit

Mijn man en ik parkeerden in een typische vijf minuten durende rit in een eenrichtingsstraat en eindigden met een dubbele terugweg en daar gebeurde dit. Hoeveel meer van dit soort effecten zal het nog duren? Onze auto zal nooit ophouden over zijn schouder te kijken in de hoop de persoon voor ons te zien. Misschien komt er ooit een eenvoudige oplossing die werkt zoals elselly, maar die het rijden ook veiliger maakt. Tot die tijd, hoe gaan we hier mee om?”

 

LEES MEER :