Categorieën
algemeen

Schoonmaakwerk

Schoonmaakbedrijf Dordrecht

 

Het werk van de huishoudelijke hulp verschilt van huis tot huis. De huishoudelijke hulp maakt soms slechts “een kamer” of verdieping per keer schoon, of grotere kamers/vertrekken worden “schoongemaakt”. Gewoonlijk worden huishoudelijk werkers ingehuurd door een huisvader. Zij poetsen en boenen vloeren, wassen en dweilen wasgoed en stofzuigen. Deze karweitjes moeten dagelijks worden gedaan, sommige kunnen wekelijks worden gedaan.

Schoonmaakwerkzaamheden – Essentieel gevaar voor de gezondheidVoor het uitvoeren van de huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden moeten bepaalde soorten puin of “offers” in de woning of het pand worden gevonden. Het kan gaan om verfverdunners, schimmel, asbestschilfers, aanvullende materialen (b.v. verf, collectief zwembad &arcissusparel) en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Redenen om deze brouwsels te gebruiken zijn om de klus zo snel mogelijk te klaren en de exacte locaties van vlekken of uitgevoerde projecten aan te wijzen.

Als u deze procedure niet volgt, kunt u onbewust schade toebrengen aan uw gezondheid en aan de mensen om u heen. Bij het gebruik van huishoudelijke schoonmaakmiddelen moet terdege rekening worden gehouden met de mogelijke gevaren voor de gezondheid die aan het gebruik van deze producten verbonden zijn. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen die door leveranciers “van de plank” worden geproduceerd, bevatten vaak gevaarlijke toxische chemicaliën, waarvan sommige de gezondheid kunnen schaden of vaak geestelijke onrust kunnen veroorzaken.

Gij zult geen vuilniszakken buitenshuis gebruiken- Wanneer een huishoudelijke hulp buitenshuis dienst doet, moet het vuilnis worden opgehaald met gewone vuilniszakken en niet met plastic of andere polyethyleen zakken. Zelfs aluminium opbergtrommels mogen alleen worden gebruikt als de huishoudelijke hulp daartoe opdracht geeft of als een bepaalde taak niet in korte tijd kan worden voltooid. Het evenwicht tussen werk en privé-leven is belangrijk, dus als de klus langer duurt, kan dat tot gevolg hebben dat de werkneemsters veel langer aan het werk zijn.

Gij zult het gebouw niet gedurende lange perioden “op slot” houden- Zodra een huishoudelijke hulp die een schoonmaaktaak uitvoert in dienst is genomen, is het wenselijk hen te laten weten wanneer zij weggaan voor werk of afspraken. Het is een goede gewoonte om int cat alle werkzaamheden die vanaf de werkplek worden gemaakt te binden aan een Flexibele versl ag van zo lang als nodig is om het werk te voltooien. Als werknemers regelmatig pauzes houden, kunnen ze naar hun werk terugkeren om extra schoonmaakwerk te verrichten. Als het gecreëerde werk nog een tijd “op slot” moet blijven, terwijl de werknemer pauze heeft – laat dan een paar koffiemokken (of iets dergelijks) op alle oppervlakken staan voor de “deur die gecontroleerd moet worden”, wat een teken is dat er nog veel werk verzet moet worden voor het werk gedaan moet worden en dat er strikt opgelet moet worden. Het is ook raadzaam om in een hoek een bordje te maken waarop staat dat het werk “onmiddellijk moet worden voltooid als teken” voor elk gezinslid, zodat zij zich ervan bewust zijn dat het werk regelmatig moet worden voltooid.

Gij zult geen vast voorschot overeenkomen dat alle werknemers goed uitkomt – De huishoudelijke hulp moet een vast voorschot krijgen van de kosten van het schoonmaken in die periode, voordat zij verder kan gaan met werken. Het is een goede gewoonte van het werkgelegenheidsorgaan om sprongen in de tewerkstelling toe te staan in de afleveringen van de schoonmaakbeurten. Dit zal ervoor zorgen dat de werkneemsters niet te veel vrije tijd verbruiken bij elke schoonmaakbeurt.

Gij zult niet instemmen met een dagelijks schoonmaakrooster: Een schoonmaaksysteem moet flexibel zijn. Het is aan te bevelen verschillende schoonmaakschema’s te maken voor de maanden en dagen van de week. Zo kunnen de verschillende behoeften van de verschillende werknemers beter worden vastgesteld en precies op hun eigen niveau worden uitgevoerd. Het is een kwestie van vallen en opstaan van de door Swe beoordeelde, haar vader.

Gij zult alle kosten van begin tot eind berekenen – dit zal ervoor zorgen dat alle uitgaven in verband met de schoonmaak binnen de grenzen van het redelijke blijven wat de huishoudster betreft. De overheadkosten van de huishoudelijke schoonmaak moeten worden geregistreerd in intervallen van 10,75 p.a. ( leestekens zijn vet gedrukt) bijvoorbeeld deelt de totale huishoudelijke schoonmaakkosten door de dagen dat de huishoudster vrij is geweest van haar werk. De werkelijke kosten die door de therapeutische stijgingen worden gedomineerd door het verstrekken van schoonmaak valt door (voor)schoonmaak bovenop de basis schoonmaakkosten en toeslag geeft een streefcijfer van de uitgaven voor de huishoudelijke hulp.

Gij zult zorgen voor schoonmaakmiddelen – De eisen van de te gebruiken materialen bij de schoonmaakmethode moeten duidelijk zijn. Dit zal ervoor zorgen dat de juiste producten worden gebruikt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de huishoudelijke hulp niet alleen voldoende schoon krijgt, maar ook de juiste materialen. Dit is om ervoor te zorgen dat het huis of kantoor niet wordt beschadigd door giftige chemicaliën. Het is belangrijk om producten te gebruiken die een veilige werking hebben. Het is een mechanisch onderdeel voedingsmiddelen ondergaan proces hun werking te herhalen op een regelmatige basis.