Categorieën
algemeen

Wat is een Fiets

Bike repair Amsterdam

 

Aan de andere kant geven veel volwassenen nu de voorkeur aan fietsen boven grasmaaiers. De term “fietsenmaker” of “fietshersteller” wordt dus vaker gebruikt dan ooit tevoren. Deze verandering is echter niet te wijten aan de vakmensen zelf. De veranderingen in de perceptie van het publiek over fietsreparatie hebben meer te maken met de markt voor reparatiegerichte koopwaar, waaronder fietsen, bromfietsen en fietsaccessoires. Een interessant feit is dat de naam “fiets” eigenlijk geen deel meer uitmaakt van de beschrijving van mecaniciens sinds de jaren 1800, toen werd verwezen naar een “todpole” (een soort koets met beperkte afmetingen die werd gebruikt op riviertreinen). En in het begin van de 20e eeuw werd het woord “fiets” gebruikt om te verwijzen naar alles met een stuur, niet alleen fietsen. Ongeveer een eeuw later, vanaf het begin van de jaren 1930, begon men mannen aan te duiden met de nieuw uitgevonden term “fietser”.

Sommige Richard Rodgers Bicycle films? Mumbo Mumbo?

Veel fietsenmakers hebben hun toevlucht genomen tot het vermommen van ruiten met wielen van dezelfde maat. Plichtsgetrouw hebben de autoriteiten (de eigenlijke naam is “politie”) jacht op hen gemaakt en hen in de gevangenis gegooid. In feite zijn deze mannen fietsenmakers, geen politie. In andere landen worden deze “vermomde fietsen” als gewone fietsen door de autoriteiten gesloopt. (In Amerika heeft de politie een ander idee, omdat ze denken dat sommigen zelfs het kleinste broodje maken, en zich dus vergissen in hun constructies). Een populaire methode om iemands fiets te verbergen is het zadel tussen de zadelbuis en de vork te plaatsen.

1. Ben jij degene die dit heeft uitgevonden? 2. Wat is een fiets?

Fiets met niet zo veel ruimte voor de passagiers… Hier is meer informatie over fietsen, en fiets reparaties .

De anatomie van een fietszadel:

De eigenlijke zitting. De zitting is gemaakt van een soort leer dat “bottom-grain” leer wordt genoemd.

Eén type zadel heet “knieholte”. Het heeft een lang gedeelte dat ongeveer voor een derde in de zitbuis omhoog gaat en dan een lus heeft aan de bovenkant van de zitbuis die een spier omsluit. Door de arm op het bovenste deel van de lus te laten rusten en de knie met de hand vast te houden, is het gemakkelijk te weten hoe ver de lus is verdeeld. vrijdag, 19 jun 2013 14:14:00 -0400 Jacobs, Sam Hoe een fietszadel wordt gemaakt

Opmerking: ik heb geen foto’s van het proces, maar als je het ontwerp begrijpt (zonder de “handen-en-knieën” versie), dan zie je hier hoe het werkt. Het zadel bestaat uit verschillende delen, van bamboe tot een synthetisch fietszadelmateriaal. Delen van het bamboezadel zijn zeer sterk, en kunnen vrij gemakkelijk breken. Helaas kan zich door rottende bamboelijm geen zeer hoge spierspanningscel vormen wanneer zij met lijm is gevuld. Het resultaat is zwakke of gebroken botten omdat de lijm de cel uit elkaar duwt in plaats van de spieren aaneen te rijgen zoals bij synthetische materialen het geval is.

 

 

LEES MEER :