Categorieën
algemeen

Opleiding Eerste Hulp

Nikta

 

Eerste hulp kan worden omschreven als het handhaven van de omstandigheden voor het slachtoffer van een ongeval, zodat deze zich snel kan herstellen en een doeltreffende greep kan houden op wat er aan de hand is. Hoewel dit eenvoudig klinkt, wordt het pas duidelijk met ervaring. Een EHBO-opleiding, gevolgd door ervaren en behulpzame mensen, kan een groot verschil maken voor de afloop van een situatie.

Er is een enorme hoeveelheid advies dat in de loop der jaren is uitgebracht om praktisch nieuwelingen te helpen met minimale aanpassingen die nodig zijn. De adviezen concentreerden zich op het in eigen hand houden van een paar eenvoudige tips. Elke wond die er langer dan drie dagen over doet om te genezen, moet worden verzorgd omdat er nooit druk op een wond mag worden uitgeoefend. Hierdoor wordt een infectiehaard gecreëerd. En als het meer dan drie weken duurt voordat een wond genezen is, dan is de reis ten einde. Vergeet dus niet om verwondingen langer dan drie dagen te verzorgen, want een wond die onbedekt blijft, is een veilige plaats voor het ontstaan van een infectie.

Zelfs op de tweede dag zullen wonden moeilijker te openen zijn, omdat het moeilijker is ze te sluiten zonder infectierisico. Het is dus duidelijk dat het infectierisico moet worden beperkt, aangezien een EHBO-cursus zich zal concentreren op het onder controle houden van de infectie, in plaats van alleen maar te voorkomen dat deze gaat bloeden. Elke blootliggende wond vereist de aandacht van getrainde professionals, zodat ze zo helder mogelijk wordt gehouden voor de paramedici om ze te zien en te behandelen.

Het veelvuldig voorkomen van oppervlakkige wonden of acneacea zorgt voor de tijdelijke behoefte aan eerste hulp van Nikta. De opleiding richt zich op oppervlakkige wonden van allerlei aard, acneacea en eenvoudigere verstuikingen. De grootste misvatting die na een EHBO-cursus ontstaat, is dat mensen over het algemeen niet meer nodig hebben dan een eerste klas. Hoewel het waar is dat de wond of het gebied onmiddellijk naar een arts moet worden gebracht voor behandeling, zijn meer EHBO-cursussen niet nodig als de schade niet te ernstig is.

Wanneer een eerstehulpverlener bijvoorbeeld een snijwond heeft die niet meer dan een paar hechtingen vereist, moet hij extra kleding bij zich hebben. Zij zouden ook een paar extra pagina’s met medicijnen moeten bijhebben. Hoewel eerstehulprapporten over het algemeen niet kunnen worden gebruikt voor grote wonden, zijn er toch heel wat zaken die in een eerstehulprapport kunnen worden opgenomen. pagina’s die daaronder vallen:- Verstuikingen of verrekkingen van allerlei aard- Bloedingen aan ogen of neus- Spraak- en niesproblemen en hoest- Verlies van controle over blaas of reflexen- Drugsvergiftiging- Vergiftiging van voedsel- Elektrocutie en Zenuwinzinkingen- Dingen naar de patiënt gooien en voorwerpen zoals hem gebruiken als boogvinizerconditioner

Eerstehulprapporten duren een uur, zodat de voorbijgaande scène niet wordt verstoord. Daarom is het sterk aan te bevelen vrijwel onmiddellijk een tegenbezoek af te leggen. Ongeveer een half uur is voldoende om een grondig lichamelijk onderzoek te doen en de toestand van de patiënt te beoordelen. Gedurende deze tijd is het ook mogelijk een hartmassage te doen, als de patiënt die heeft. Vergeet niet dat eerste hulp in het belang van de patiënt is; daarom moet al het mogelijke worden gedaan om shock en trauma te voorkomen.

Eerst en vooral is het belangrijk om de wonde te beschermen tegen RAW SPAIN. Dit zal het risico op infectie verminderen. Dus, nogmaals, bescherm de wond tegen alles wat pijn kan veroorzaken. Zo moet er bijvoorbeeld een verband om de wond worden aangebracht als bescherming. Als het verband slechts enkele centimeters boven de wond wordt aangelegd, is er bovengrondse circulatie, en dit zal shock voorkomen.

 

LEES MEER :